- Data: Dissabte 23 de novembre de 2024
- Punt de trobada: Edifici de la Cooperativa (Plaça Catalunya)
- Horari: de 9:00 a 18:00 h
- Preu:
- Adults 60 € – Inclou taller, dinar i garrafa de 2 l oli
- Infants (de 5 a 14 anys) 10 € – Inclou taller, dinar i petit obsequi
- Màxim assistents: 20
- Mínim assistents: 10
Detall de l’experiencia
A les 9 h recepció dels participants a les instal·lacions de la Cooperativa, on es farà una breu explicació sobre l’activitat, així com el funcionament del molí, el procés de cultiu de l’olivera, l’elaboració de l’oli, diferents tipus de cultius (tradicionals, intensius, super-intensius, etc.)…
Tot seguit, mos desplaçarem en els vehicles particulars, fins a la Finca Pomeralet, una plantació d’oliveres propera al municipi on es durà a terme l’activitat consistent en: estirar borrasses i recol·lectar olives amb els mitjans tradicionals (rasqueta de mà) i els més moderns (pintes elèctriques/pneumàtiques, vibroli, etc.).
Durada de l’activitat des de les 10 fins a les 12 h aprox., seguidament ens desplaçarem novament a les instal·lacions de la cooperativa per a entrar les olives recol·lectades i dur a terme el procés de transformació en oli…
Un cop entrades les olives, mentre al nostre molí es molen i es du a terme tot el procés, tornarem a la finca on farem el dinar i podrem degustar la tradicional clotxa (menjar típic de pobles de les Terres de l’Ebre durant la campanya de l’oliva, amb tomacons, ceba i alls a la brasa i “sardina de casco” o llonganissa), amb un bon raig d’oli nou, també torrades amb allioli i llonganissa, regat amb els vins de la cooperativa (blanc o negre) i, posteriorment, degustar també els dolços tradicionals de la zona (pastissets, casquetes, “corassons“…) i un cafè…
Després d’haver dinat, tornarem a les instal·lacions de la cooperativa on ja s’haurà realitzat la transformació de les olives en el nostre or líquid i es procedirà al lliurament als assistents de la garrafa d’oli nou produït durant l’activitat amb etiqueta específica de la jornada.
Díptic